Podcast

21

Filip Smet (Road21) over gewoon doen

CEO van Road21

Filip Smet (Road21) over gewoon doen

Filip Smet, CEO van Road21, kreeg destijds een duwtje in de rug van zijn schoonfamilie. Met de woorden ‘Wat heb je te verliezen?’ waagde hij de sprong naar het ondernemerschap. Van niets naar iets.

Hij blikt dan ook tevreden terug op zijn beginjaren als ondernemer: niet nadenken, gewoon doen en dan achteraf evalueren. Over de jaren heen evolueerde hij van ondernemer naar manager … en dan terug naar ondernemer. Alles begint namelijk bij zelfkennis: hij krijgt bakken energie van zijn rol als ondernemer en kiest daarom resoluut voor het ondernemerspad.

Smets passie voor technologie en ondernemerschap werd aangewakkerd tijdens zijn Erasmus in Zuid-Korea. Hij is leergierig en draagt persoonlijke groei dan ook hoog in het vaandel.

“De dag waarop je zegt dat je alles kent, is de dag waarop je achteruitgaat”, aldus Filip. In het begin was hij hard gefocust op cijfermatige groei, wat uiteraard nodig is om een bedrijf te kunnen uitbouwen, maar die kwantitatieve doelstellingen evolueerden langzaam maar zeker naar kwalitatieve doelstellingen: Wat drijft mij? Waar word ik gelukkig van?

Zijn drie kantelmomenten?

1. Niet nadenken, gewoon doen

2. Van ondernemer naar manager

3. Van manager terug naar ondernemer

Benieuwd naar waarom hij zijn beginjaren als ondernemer vergelijkt met een harmonica, hoe hij zichzelf misbaar maakte in zijn bedrijf en wat hem heel veel vrijheid heeft gegeven? Kijk of luister dan nu naar het inspirerende gesprek!