Podcast

31

Ina De Quint (Captain Cork) over het innerlijke vuur

CEO van Captain Cork

Ina De Quint (Captain Cork) over het innerlijke vuur

In het interview met Ina De Quint, CEO van Captain Cork, is verbinding ongetwijfeld het sleutelwoord. Zowel de verbinding met zichzelf als met anderen aangaan is de rode draad in haar professionele leven. Het zal je dan ook niet verbazen dat ze voorheen werkte als HR Business Consultant. Maar het plotse overlijden van haar vader en haar ontslag plantten het zaadje van Captain Cork. Sindsdien heeft haar ambitie geen grenzen meer, en dat mag je vrij letterlijk opvatten: met fonkelende ogen kondigt ze aan dat Captain Cork internationaal gaat.

Misschien herken je De Quint wel van het Eén-programma Andermans Zaken, waar Kamal Kharmach haar destijds uit de nood hielp als startende ondernemer. Het ondernemerschap van De Quint werd thuis niet laaiend enthousiast onthaald: "Ik werd vooral met de risico’s geconfronteerd. Veiligheid en structuur was meer gewenst. Dat heb ik ook vele jaren gedaan, tot de ondernemerskriebel te groot werd."

Ondertussen broedt ze alweer op een nieuw business idee: The Retail School.

Haar drie kantelmomenten?

1. Haar vaders duurzame droom najagen
2. Al doende leert men
3. De harde leerschool van 2021

Benieuwd naar de duurzame droom van haar vader, welke les haar € 30 000 kostte of wat het jaar 2021 haar leerde? Kijk of luister dan nu naar het inspirerende gesprek!