Podcast

27

Katrien Devos (EVA-fonds) over 100 dromen

Medeoprichtster van het EVA-fonds

Katrien Devos (EVA-fonds) over 100 dromen

Katrien Devos, medeoprichtster van het EVA-fonds, heeft niet één maar wel honderd dromen. Stel dat er één mislukt, dan heeft ze er nog negenennegentig die wél kunnen slagen. Dat getuigt niet alleen van creativiteit, maar ook van een positieve ingesteldheid. Deze ondernemer pur sang verkocht haar ‘baby’ HR Builders twee jaar geleden en gaat nu als social entrepreneur door het leven. Met het EVA-fonds, een spreekbuis voor alle onderwijsinnovatie in België, gaat ze de uitdaging aan om te ondernemen in het (conservatieve) onderwijs.

Over de jaren heen heeft Devos verschillende hoedjes opgezet: die van hr-freelancer, die van succesvolle ondernemer en die van social entrepreneur. “Als men mij - als succesvolle ondernemer - vroeg: Naar wie kijk jij op? Dan was mijn antwoord steevast: social entrepreneurs.” Waarom? “Ja, die doen het maar zonder dat ze er zelf beter van worden”, legt Devos uit. De sleutel tot succesvol ondernemen? Je omringen met de juiste mensen en niks beloven dat je niet kan. Say what you do and do what you say. Haar drie kantelmomenten?

1. De opstart van HR Builders

2. Terug in balans

3. De weg naar vrijheid

Benieuwd naar hoe je een team met freelancers bouwt, wat haar uit de burn-out gevarenzone heeft gehaald en waar om werd gevochten? Kijk of luister dan nu naar het inspirerende gesprek!