Podcast

33

Marc Coppens (Yuki) over mensen

Partner van Yuki

Marc Coppens (Yuki) over mensen

Marc Coppens, CEO & Partner van Yuki, is een mensenmens. Hij haalt plezier uit het feit dat het goed gaat met zijn medewerkers en dat zij, op hun beurt, plezier halen uit hun werk. Het zal je dan ook niet verbazen dat hij niet voldoet aan het stereotype van ‘de baas’. Enerzijds is hij net het soort baas dat ook met zijn voeten in de modder staat, de handen uit de mouwen steekt en hard werkt. Anderzijds kunnen medewerkers altijd bij hem te rade gaan. ‘Waar kan ik je mee helpen?’ staat net niet op de achterkant van zijn hemd. Benieuwd naar zijn ondernemersverhaal?

Coppens onderneemt al sinds 1992. Gaandeweg is hij geëvolueerd in zijn rol als ondernemer: “Vroeger vond ik het verschrikkelijk als iemand vertrok. Ik weet nog heel goed dat ik furieus was toen één van m’n eerste medewerkers vertrok naar mijn toenmalige grote concurrent Belgacom. Als er nu mensen vertrekken, dan wens ik hen proficiat, vraag ik wat ze gaan doen … Daarin ben ik behoorlijk matuur geworden.” Naast Yuki biedt hij nu ook ondersteuning aan verschillende start-ups, iets waar hij meer en meer plezier uit haalt. Zijn drie kantelmomenten?

1. Het belang van people management
2. De juiste persoon op de juiste plaats
3. De wijze raad van zijn vader

Benieuwd naar een veelgemaakte fout bij het aanwerven van medewerkers, hoe je ervoor kan zorgen dat de juiste mensen op de juiste plaats (blijven) zitten of de wijze raad van zijn hardwerkende vader? Kijk of luister dan nu naar het inspirerende gesprek!