Podcast

22

Thomas Van Eeckhout (EASI) over kansen krijgen en geven

Co-CEO van EASI

Thomas Van Eeckhout (EASI) over kansen krijgen en geven

Thomas Van Eeckhout, co-CEO van EASI, is de bescheidenheid zelve, en dat siert hem. Hij had nooit durven dromen dat hij het zover ging schoppen. Als student was hij met veel bezig, behalve studeren. Het watervaleffect is hem dan ook niet onbekend. Hij heeft het geluk gehad om terecht te komen in een bedrijf als EASI, waar oprichter Salvatore Curaba niet alleen potentieel in hem zag, maar ook het volste vertrouwen in hem had. Zijn drijfveer? Anderen inspireren, kansen geven en succesvol maken.

Van Eeckhout staat positief in het (werk)leven en heeft de mindset van een surfer: “Er is één heel belangrijk element als je surft, en dat zijn de golven. Je mag nog de beste surfer ter wereld zijn, je gaat de golven nooit in de hand hebben. Ze komen en gaan.” Die ingesteldheid heeft hen als organisatie enorm geholpen in de coronacrisis. “Om de dingen te laten komen zoals ze komen, om de dingen te aanvaarden zoals ze zijn en om er gewoon het beste van te maken.” Inspirerend! Zijn drie kantelmomenten?

1. Een mentale klik

2. De leerschool van Salvatore Curaba

3. Co-CEO-schap

Benieuwd naar hoe hij ontsnapte uit een negatieve spiraal, wat de basisingrediënten van een succesvol bedrijf zijn en waarom hij maar maximum 10 jaar CEO wil zijn? Kijk of luister dan nu naar het inspirerende gesprek!