Podcast

32

Véronique Bockstal (Outgrow) over laatbloeiers

Founder & Owner van Outgrow

Véronique Bockstal (Outgrow) over laatbloeiers

Véronique Bockstal, Founder & Owner van Outgrow, is een laatbloeier. Pas op de kaap van 50 jaar waagde ze de sprong naar het ondernemerschap. Ze kampt met een sterk rechtvaardigheidsgevoel: ondernemen is genderneutraal, maar dat blijkt niet uit de cijfers. Daarom stampte ze Outgrow uit de grond, waar ze vrouwelijke ondernemers individueel begeleidt naar een omzet van 1 miljoen euro. En als kers op de taart heeft ze er nu ook een boek over geschreven: De Vrouw van Eén Miljoen. Eén ding is zeker: deze onderneemster is er één uit de duizend – of moeten we nu zeggen miljoen?

Bockstal is van mening dat het nooit te laat is om te ondernemen, maar … begin er zo vroeg mogelijk aan als je daar goesting in hebt. Dat geeft ze, als docent en onderzoeker aan de Hogeschool UCLL, ook mee aan haar studenten: "Veel student-ondernemers zeggen mij dat ze eerst nog wat ervaring willen opdoen. Ik raad hen dat af. Waarom zou je tijd verspelen? Je riskeert toch alleen maar om in een comfortzone te geraken." Haar drie kantelmomenten?

1. Al spelenderwijs ondernemen
2. Haar pseudo-ondernemerschap
3. De sprong

Benieuwd naar het spelletje dat ze vroeger speelde met haar jongste broer, wat ze verstaat onder pseudo-ondernemerschap en wat haar uiteindelijk triggerde om alsnog de sprong naar het échte ondernemerschap te maken? Kijk of luister dan nu naar het inspirerende gesprek!