Podcast

30

Wim Van Buynder (Next Apps) over de huifkar

Managing Director van Next Apps

Wim Van Buynder (Next Apps) over de huifkar

Wim Van Buynder, Managing Partner van Next Apps, is ambitieus in alles wat hij doet. In zijn carrière is hij wel drie keer van werk veranderd – niet omwille van de centen, de bedrijfscultuur of de collega’s, maar omwille van zijn technologische ambitie.

Momenteel bepaalt hij samen met zijn vennoten Christophe Todts en Sander Versluys de richting van Next Apps in de spreekwoordelijke ‘huifkar’: zij mennen de paarden en nemen onderweg verschillende mensen mee. Maar die ambitie doet zich niet enkel gelden op professioneel vlak: na de werkuren is hij ook een zeer betrokken papa. Die twee zaken gaan hand in hand, want ondernemerschap is vrijheid in de meest brede zin van het woord.

Van Buynder komt uit een groot gezin. Met zijn zeven broers en zussen leek het thuis soms wel op een minionderneming. “Als je in een groot gezin opgroeit, dan leer je samenwerken, delen, rekening houden met anderen … Dat zijn waarden die ik meegekregen heb uit mijn opvoeding, en dus nu ook zonder nadenken toepas op mijn bedrijfsvoering.” Van Buynder heeft het gevoel dat hij momenteel zijn droom aan het beleven is: “Al wat er nu bijkomt, voelt voor mij aan als extra.” Voor ons zit een tevreden man, zoveel is zeker.

Zijn drie kantelmomenten?

1. De eerste passagier op de huifkar

2. Het triumviraat

3. Nieuw kantoor, nieuw volk

Benieuwd naar hun eerste werknemer, wie ze aan boord haalden als derde volwaardige vennoot of waarom hun nieuwe locatie van cruciaal belang was? Kijk of luister dan nu naar het inspirerende gesprek!