Hoe je als ondernemer Wij-Tijd met je kinderen kan integreren.

June 19, 2019

Als (drukbezette) ondernemers voelen we ons vaak schuldig omdat we - tussen al het werken door – te weinig tijd vinden om met onze kinderen bezig te zijn. En dan hebben we ’t niet over huiswerk nakijken of onze kroost de deur uitkrijgen in de ochtendspits. We hebben het over wij-tijd: momenten in het hier en nu waar ouders en kinderen een band smeden en ten volle van elkaar ge-niet-en.

Dat is de reden waarom Gentenaar Bjorn Accoe, oprichter van Idee Kids, een boek heeft geschreven over kwali-tijd met je kinderen. Bjorn Accoe is een waarde gedreven ondernemer in hart en nieren. Hij noemt zichzelf een "creator of opportunities" omdat hij werkelijk overal kansen ziet. "Wat je aandacht geeft, groeit" is zijn levensmotto. Dat geldt zowel voor de opvoeding van je kinderen als voor het betrekken van je medewerkers in je missie als ondernemer. Hij gelooft dat een ondernemer die heel graag (hard) werkt, ook voldoende Wij-Tijd met zijn of haar kinderen kan en mag doorbrengen. "Dus schenk ik maar wat graag aandacht – en kansen - aan kinderen en mensen die vanuit hun eigen sterktes en talenten helpen om onze toekomst vorm te geven. Om hun eigen bijdrage te leveren. En dat geeft mij op mijn beurt bakken energie."

Bjorn Accoe

Waar een ander het nog aan het overpeinzen is, ben ik het al aan het doen.

Van deze motivatie heeft hij het boek Wij-Tijd geschreven waarin hij ondernemende ouders koesterkansen aanreikt om een band te smeden met je kind. Het is inspiratie om kosteloze koestermomenten door te brengen met jouw kids. In 50 thema’s belicht het boek telkens 5 kansen die dagelijks voor het grijpen liggen om blijvende herinneringen te maken met je kinderen. Concreet, speels en haalbaar voor elke ouder… ook als je jezelf niet als knutselgoeroe of creatief wonder beschouwt!

Het boek wordt op 7 september uitgebracht. In avant-première komt Bjorn op donderdag 5 september vertellen over dit thema tijdens een interview op de Community Meet-in. Hij zal spreken vanuit zijn eigen ervaring als bedrijfsleider én als vader over zijn 3 passies: creativiteit, ondernemerschap en kinderen. Hij deelt hoe je kosteloos tijd kan winnen om samen met je kinderen door te brengen.

Wanneer is de laatste keer dat je je kind nog eens ont-moet hebt?

Gerelateerde blogposts

Join the community en connecteer met collega-ondernemers