Connexi Podcast: De drie belangrijkste kantelmomenten van Daniëlle Vanwesenbeeck

April 26, 2020

In 2004 richtte Daniëlle Vanwesenbeeck haar eigen bedrijf op: MASTERmail. Het productiebedrijf is gespecialiseerd in direct marketing, postmailings en het personaliseren van documenten. Naast general manager is Daniëlle moeder van twee kinderen, vaste columniste bij Trends en ex-politica. Ze omschrijft zichzelf als volgt: “Ik ben een geëngageerd persoon met een uitgesproken mening, die niet kan stilzitten, van uitdagingen houdt en altijd wil vernieuwen. Eens de routine erin zit, probeer ik nieuwe dingen. Verder ben ik extravert en heb ik nooit een verborgen agenda: what you see is what you get!” Ze is ook een optimist en teamplayer, die anderen weet te motiveren en creatieve ideeën kan overbrengen.

Daniëlle is met MASTERmail gestart zonder een concreet plan en heeft gewoon de sprong gewaagd. Ondertussen werkt het bedrijf meer georganiseerd. Een belangrijke stap in de groei van MASTERmail was het aanwerven van ‘sleutelpersonen’, zoals Daniëlle hen noemt. “Op deze personen moet je bedrijf kunnen bouwen. De kunst is om de juiste mensen te vinden, die een meerwaarde betekenen voor je onderneming.”In het begin lag de focus op het perfect uitvoeren van een opdracht, later werd steeds meer aandacht besteed aan de meerwaarde die MASTERmail kon bieden. Dit resulteerde in een organische groei, een bewuste keuze van Daniëlle. Ze nam meer tijd om het team te sturen, strategieën uit te werken en te netwerken. “Ik heb nu meer zelfvertrouwen. Positieve feedback van mijn doelgroep geeft me de nodige bevestiging”, zegt ze erbij.

Ondernemen is niet per se met zo veel mogelijk mensen werken, maar een goed antwoord kunnen bieden op de vraag van je klant.

1ste kantelmoment: ieder schrijft zijn eigen verhaal

Voor Daniëlle was het een grote sprong naar het ondernemerschap. Ze stelde zich dan ook de vraag: ben ik goed bezig? Waarom zijn er geen boeken over hoe je moet ondernemen? Nu beseft ze dat het voor elke ondernemer anders is: “Je moet je intuïtie of buikgevoel volgen en de juiste opportuniteiten kiezen wanneer die zich aandienen. Af en toe passeert er een trein en dan moet je beslissen of je erop springt of niet. Het is ook een kwestie van niet op je lauweren te blijven rusten, stilstaan is achteruitgaan.”

Tijdens de eerste jaren hing alles af van Daniëlle en dat gaf haar enorm veel stress. Ze heeft moeten leren loslaten als bedrijfsleider en is nu op het punt gekomen dat ze zich misbaar maakt binnen de onderneming. “Een balans vinden is cruciaal. Ook een persoonlijke aanpak vind ik ontzettend belangrijk. Het geluk van mijn medewerkers staat voorop.”

Daniëlle is het type leider dat kan inspireren en motiveren. “De organisatie heeft iemand nodig die de kar trekt. Zo houden we elkaar in evenwicht, wat dan weer voor een aangename dynamiek zorgt”, verklaart ze.

Ondernemerschap haal je niet uit een boek, je gebruikt je gezond verstand en onderzoekt wat iets opbrengt op termijn voor jouw bedrijf.

2de kantelmoment: een ondernemende politica

Daniëlle was 2,5 jaar volksvertegenwoordiger bij het Vlaams Parlement, waar ze zetelde in de commissie Economie, Werk, Sociale Economie, Innovatie en Wetenschapsbeleid. Dit vond ze zeer interessant, maar de combinatie met het ondernemerschap maakte het ook intensief.
Ze leefde in een wereld met twee snelheden. “In het bedrijf moest ik snel beslissingen nemen en die waren vaak zwart of wit, terwijl het in de politiek niet vooruitging. Daar werd vooral veel gepraat en lang nagedacht”, legt ze uit.

Volgens Daniëlle draait het om de kunst van de evenwichten. Als je écht luistert naar de visie van anderen, kun je beter identificeren en weet je bijgevolg welke richting je moet uitgaan. “Ik heb er veel uit geleerd. We zouden de principes van het bedrijfsleven moeten integreren in de politiek, dan kun je als ondernemer misschien een verschil maken”, vertelt ze er nog bij.

Toen ze uit de politiek stapte, viel de drukte en adrenaline plots weg. Ze besefte dat ze in een te snel tempo had geleefd en dat ze nu en dan rustmomenten moest inlassen. Dit had ook impact op het bedrijf.

“Ik ben op het juiste moment teruggekomen om mijn onderneming meer richting te geven. In de politiek heb je een brede kijk op de samenleving en het was boeiend dat ik iets kon betekenen voor de mensen, maar ondernemen doe ik ook enorm graag, dus we zien wel.”

Een bedrijf is als een schip; het kan draaien zonder kapitein, maar op een bepaald moment heeft het leiding nodig, anders wordt het stuurloos.

3de kantelmoment: de Womed Award

In 2012 won Daniëlle een award voor ‘onderneemster van het jaar’, de Womed Award. Dit opende deuren. Het gaf haar veel visibiliteit en deed haar netwerk groeien. “Dankzij deze Award besefte ik dat ik iets kon betekenen voor (startende) ondernemers door mijn verhaal te vertellen. Ook andersom natuurlijk, we leren van elkaar en dat verrijkt je eigen visie. Naar mijn mening zijn we ook te weinig bewust van de dingen die we doen. We hoeven niet zo bescheiden te zijn”, aldus Daniëlle.

Volgens haar heeft een goede CEO voeling met wat heerst binnen de organisatie en is die resultaatgericht. Ook van medewerkers verwacht ze dat ze ondernemend en zelfstandig zijn. Het moet vooruitgaan! Over haar grootste valkuil vertelt ze het volgende: “Mijn impulsiviteit en creativiteit zorgt soms voor onrust in het bedrijf. Ik wil gewoon zo veel mogelijk kansen grijpen.”

Door de moeilijke momenten die er geweest zijn doorheen de jaren, heeft Daniëlle geleerd om voldoende aandacht te schenken aan bepaalde signalen. Zeker als die van de medewerkers komen is dat noodzakelijk. “Je moet zorgen voor je mensen, want zíj zijn het die je bedrijf maken.” Een ondernemer kan echter in elke bedreiging een kans zien. “Soms moet je een opdoffer krijgen om er daarna sterker uit te komen. De kunst is om uit je fouten te leren”, besluit ze.

In de toekomst wil ze graag op zoek gaan naar andere mogelijkheden om meer te produceren met machines, de B2C-markt tegemoetkomen en nieuwe dingen proberen.

Als afsluiter geeft Daniëlle nog enkele tips mee aan collega-ondernemers: “Staar je nooit blind op het succes van anderen. De weg naar succes is niet rechtlijnig, dat behaal je met vallen en opstaan. Zoek een goede balans tussen werk en ontspanning. Het kan morgen gedaan zijn, dus geniet van elke dag!”

Over nieuwe dingen proberen gesproken... dit interview werd opgenomen voor de Corona context. Door enkele aanpassingen verwerkt Mastermail nu mondmaskers met dezelfde machines waarmee ze normaal gezien direct mailings verwerken. Mooi staaltje ondernemerschap. Dus de toekomst was er sneller dan verwacht...

Beluister of bekijk hier de podcast met Daniëlle Vanwesenbeeck

Gerelateerde blogposts

Ontvang maandelijks inzichten over de uitdagingen van ondernemers