Connexi Podcast: De drie belangrijkste kantelmomenten van Jo Deferm

July 27, 2020

En adem! Jo Deferm is een ondernemer in hart en nieren, zoveel is zeker! Hij omschrijft zichzelf als creatief, hands-on en positief. Doorheen het gesprek merken we op dat hij elke opportuniteit met beide handen aangrijpt. Verder stellen we ook vast dat hij een hele sterke focus heeft op de toekomst. Allemaal ingrediënten die geleid hebben tot 20 jaar succesvol ondernemen – met vallen en opstaan weliswaar.

Als ondernemer heeft hij namelijk een hele evolutie meegemaakt: waar hij vroeger vooral uitging van zijn buikgevoel, heeft hij onlangs toch externe hulp ingeschakeld om zijn huidig bedrijf Webhero naar een hoger niveau te tillen. Laten we even zijn drie kantelmomenten onder de loep nemen die hem gemaakt hebben tot de ondernemer die hij nu is.

De tweede, échte start van BoardX

Het ondernemerschap zit in zijn genen: zijn ouders hebben een eigen reisbureau, en dat brengt ons dan ook meteen bij zijn eerste kindje, BoardX. BoardX is een online reisbureau dat gespecialiseerd is in surfvakanties naar Frankrijk en Spanje. Helaas verliep dit niet helemaal van een leien dakje: om een reisbureau te mogen opstarten had je namelijk een licentie nodig, en hij voldeed niet aan de voorwaarden om die aan te vragen. “Je moest ofwel vijf beroepservaring hebben of een bepaald diploma met drie jaar beroepservaring, maar die had ik niet. Dus ik kon dat niet beginnen.” Daar zit je dan, met je geniaal idee …

“Je moest ofwel vijf beroepservaring hebben of een bepaald diploma met drie jaar beroepservaring, maar die had ik niet. Dus ik kon dat niet beginnen.”

Gelukkig konden zijn ouders hem uit de nood helpen: BoardX werd gelanceerd via hun reisbureau. Na vijf jaar had hij genoeg beroepservaring, en kon hij (eindelijk) zijn licentie bemachtigen. En toen zei hij: “Mama, papa, ik ga mijn eigen weg.” Jo en zijn vennoot hebben vervolgens een eigen bvba opgericht en het bedrijf is verhuisd naar Leuven. Toen ging de focus ineens naar 100%: de tweede, échte start van BoardX dus!

Het afscheid van BoardX

Je mag de reis nog zo goed mogelijk organiseren: als het eten niet goed is, dan zijn de mensen niet tevreden. Het was dan ook een hele uitdaging om te koken voor soms wel 200 jongeren. Gelukkig stond hij er niet alleen voor en kon hij rekenen op een fantastisch monitorenteam. Zijn taak was om alles in goede banen te leiden, en laat dat nu net niet zijn sterkste kant zijn. Tot grote verontwaardiging van zijn team heeft hij na twaalf jaar zijn aandelen verkocht.

“Je hoort vaakover start-ups die exit maken en dat daar de nodige euforie bij komt kijken, maar dat was absoluut niet het geval bij mij.”

Hoe leg je ook uit aan je vrienden dat je afscheid neemt van zes maand per jaar op het strand te zitten en surfen? “Wel, als je organisatie zo groot wordt, dan is dat helemaal anders dan wanneer je met een paar vrienden iets doet. Ik voelde gewoon dat ik de grip verloor.” Hij legde veel druk op zichzelf, waardoor de goesting gewoon weg was. Hij moest zich werkelijk slepen naar het werk (lees: zijn eigen succesvol bedrijf). Dat kon toch niet de bedoeling zijn? Bovendien zit je ook in een andere levensfase op je 35ste dan op je 25ste, en begin je toch al na te denken over een eigen gezin. “Je hoort vaak over start-ups die exit maken en dat daar de nodige euforie bij komt kijken, maar dat was absoluut niet het geval bij mij.” Het was duidelijk tijd voor iets anders, en dat voelde als een opluchting!

Webhero, van zijproject naar hoofdproject

De switch van BoardX naar Content Crackers (een digital agency) lijkt op het eerste zicht vreemd, maar dat is het eigenlijk niet. Jo was eigenlijk al altijd een marketingman. Dat licht hij zelf even toe: “De groei van BoardX was voor een stuk te wijten aan de komst van social media: onze klanten waren de eerste Facebookgebruikers. Wij waren daar dus tamelijk vroeg aanwezig. Bedrijven zagen dat wij daar goed mee overweg konden, en vroegen spontaan of wij hen ook konden helpen.” Jo en zijn huidige vennoot zagen een opportuniteit en grepen die maar al te graag met beide handen.

“Op den duur weten de mensen ook niet: waarvoor moet ik nu eigenlijk bij Content Crackers zijn?”

Bij Content Crackers was er opnieuw veel buikgevoel in het spel: Jo was sterk in social media en zijn vennoot, Sander, was sterk in websites bouwen. Dat leek hen een goede combinatie om klanten verder te helpen met hun digitaal verhaal. Ze deden werkelijk alles wat met digital te maken had. “We vogelden het wel uit hoe het moest gebeuren en we slaagden daar ook wel altijd in. Maar op den duur weten de mensen ook niet: waarvoor moet ik nu eigenlijk bij Content Crackers zijn?”

Als zijproject hadden ze al software ontwikkeld om websites te bouwen. In het begin maakten ze dat voor vrienden, maar in 2017 gingen ze plots richting 200 klanten. Webhero was niet duur en bovendien makkelijk in onderhoud; daar bleek veel vraag naar te zijn! “Maar ja, aan € 500 kan je nog steeds niet je team van 15 mensen onderhouden. We voelden wel dat er iets in zat, maar we wisten niet hoe we daar konden geraken. Toen zijn we terechtgekomen bij Cynex die ons in dat traject, van zijproject naar hoofdproject, hebben begeleid. Daar zijn onze ogen opengegaan. Daar hebben we inzichten gekregen.” Content Crackers werd netjes afgesloten en iedereen binnen het bedrijf werd overgeheveld naar Webhero, mits een andere jobinvulling. “Er wordt nu ook veel sneller neen gezegd tegen iets als iets niet past in onze missie of flow. Vroeger zeiden we tegen alles ja, en dat bracht veel chaos met zich mee.” Een zeer leerrijke periode voor Jo en zijn bedrijf!

Wijze woorden van Jo

Tot slot geeft Jo nog enkele wijze woorden mee aan collega-ondernemers: “Of je dat nu wilt of niet, als ondernemer moet je een beetje boekhouding kennen. En ik denk dat digitale marketing (en bij uitbreiding digitalisering) ook gewoon tot de basiskennis van een ondernemer moet behoren.”

Benieuwd naar wat Jo Deferm nog meer te vertellen heeft?

Beluister of bekijk dan hier de volledige podcast.

Gerelateerde blogposts

Ontvang maandelijks inzichten over de uitdagingen van ondernemers