Connexi Podcast: De drie belangrijkste kantelmomenten van Jozefien De Feyter (Blinc)

November 23, 2020

Jozefien De Feyter: “Je bent al jaren met je hoofd naar beneden aan het wroeten, en toen heb ik mijn hoofd kunnen opheffen om rond te kijken en te zien wat er écht was. Ik ben toen ook veel meer beginnen genieten van ondernemen!”

Jozefien De Feyter, medeoprichtster van Blinc en Traicie, laat mensen graag ‘blinken’. Ze put energie uit mensen iets te laten ontdekken over zichzelf waarvan ze niet wisten dat ze het in zich hadden. Deze straffe madam maakte gaandeweg korte metten met haar bescheidenheid, en voelt zich eindelijk een echte bedrijfsleider – al verkiest ze zelf toch nog steeds de term ‘inspirator’ of ‘mentor’. Benieuwd naar haar verhaal?

Evolutie is iets wat in haar DNA zit. Ze had geen voorbeeldouders en kwam al zeker niet voort uit een ondernemersnest. Neen, zij heeft zelf haar pad moeten effenen. Daardoor weet ze ook maar al te goed wie ze is: intuïtief, impulsief, gepassioneerd, overtuigend en zacht. Allemaal ingrediënten die haar gevormd hebben als ondernemer! Samen met Jochen, haar professionele en tevens levenspartner, stampte ze een bedrijf uit de grond: Blinc, een sales consultancy bedrijf dat andere bedrijven begeleidt doorheen hun salestransformatie. Ze vertelt over haar drie kantelmomenten en neemt ons in vertrouwen …

De opstart van Blinc

Het ondernemersduo heeft Blinc opgestart op een bizar moment in hun leven. Zij was net mama geworden van hun tweede kindje, ging opnieuw studeren als leerkracht en deed daarnaast ook een aantal freelanceopdrachten als educatief medewerker. Hij was Learning & Development Manager bij een groot interimkantoor en was net zijn team van tien mensen verloren door de crisis, waardoor hij worstelde met een gebrek aan zingeving. Intussen werkte ook hij als freelancecoach. Op een bepaald moment kreeg Jochen een zakelijk inzicht: “De leveranciers die hier langskomen, vertellen eigenlijk allemaal hetzelfde. Ik voel dat er precies nog iets ontbreekt op de markt, en ik denk dat wij dat beter kunnen!” Tien jaar geleden hield er nog niemand rekening met de persoonlijkheid van mensen in een salesopleiding. Met hun visie ontkrachtten ze het cliché van ‘de verkoper’: “Er zijn miljoenen verkopers op de wereld, miljoenen! Het zou absurd zijn om te denken dat dat allemaal dezelfde soort mensen zouden moeten zijn, of dat die dat op één bepaalde manier zouden moeten doen. Dat is niet zo!” Een persoonlijke gebeurtenis zorgde er dan ook voor dat de knoop vrij snel werd doorgehakt, en zo ontstond Blinc!

“Er zijn miljoenen verkopers op de wereld, miljoenen! Het zou absurd zijn om te denken dat dat allemaal dezelfde soort mensen zouden moeten zijn, of dat die dat op één bepaalde manier zouden moeten doen. Dat is niet zo!”

Ze konden meteen terugvallen op een relatief groot netwerk, maar Blinc schoot pas echt uit de startblokken door een geniale actie: “Waar kan je meer verkopers observeren dan op het Autosalon? We hebben samen een observatieformulier opgesteld en aan mystery shopping gedaan. We hebben verschillende standen bezocht en gedaan alsof we een auto wildenkopen. Na het verkooppraatje maakten we een volledig rapport van de verkoper in kwestie: wat deed hij goed, wat kon beter … Dan hebben we al die grote autofabrikanten opgebeld met de boodschap: we zijn op je stand geweest en hebben aan mystery shopping gedaan – wat normaal € 60 000 kost. Mogen we dat verslag even komen voorstellen? En iedereen zei ja!” Een schot in de roos!

Het zoeken naar haar plek in de nieuwe vennootschap

Jozefien en Jochen zijn heel hard op elkaar afgestemd, en dus op vele vlakken niet complementair. Hun focus lag (en ligt nog steeds) voornamelijk op het menselijke aspect. Ze misten dus iemand die tegengewicht kon bieden en zo Blinc naar het next level kon tillen; dat vonden ze in Claude! Hij zorgde voor een nieuwe dynamiek binnen het team, en dat botste: “Voor mij was hij te directief en te gedreven door geld. Hij heeft meteen de prijzen opgetrokken, zaken in contracten gegoten, klanten nauwer opgevolgd, meer op lange termijn gewerkt … Een hele shift!”

“Ik zette mezelf weer op de achtergrond, waardoor ik heel hard naar mijn plek heb moeten zoeken.”

Jochen en Claude konden het daarentegen wél goed met elkaar vinden en startten zelfs een nieuwe vennootschap op. “Ik zette mezelf weer op de achtergrond, waardoor ik heel hard naar mijn plek heb moeten zoeken.” Pas toen ze Claude erop durfde wijzen dat zij medeoprichtster was, vond er een kantelmoment plaats: “Dat was een enorm belangrijk moment voor mij om die plek echt in te nemen en om ook die fierheid te voelen voor alles wat we al gerealiseerd hadden. Je bent al jaren met je hoofd naar beneden aan het wroeten, en toen heb ik mijn hoofd kunnen opheffen om rond te kijken en te zien wat er écht was. Ik ben toen ook veel meer beginnen genieten van ondernemen!” Jozefien durfde eindelijk haar plaats op te eisen en begon langzaam maar zeker de nieuwe dynamiek te waarderen. De balans was hersteld!

Het verdubbelen in aantal medewerkers in volle coronacrisis

Tijdens de lockdown hebben veel klanten naar hen uitgereikt en gevraagd om bijvoorbeeld 20 e-learnings te helpen uitbouwen. Iedereen zat namelijk thuis en veel bedrijven stonden erop dat hun medewerkers bleven leren. “We hoorden van vele mensen dat hun klanten alles hadden teruggeschroefd en hun budgetten had bevroren. Daar hebben wij niets van gemerkt! We konden er maar één iets uit concluderen: we moeten die missie nog meer in de wereld zetten. En zo hebben we twee extra verkopers aangenomen.”

“We hoorden van vele mensen dat hun klanten alles hadden teruggeschroefd en hun budgetten had bevroren. Daar hebben wij niets van gemerkt!”

Op 1 juli 2020 bestond Blinc tien jaar, en op die dag waren ze met tien medewerkers. Ze zijn dus van vijf naar tien medewerkers gegroeid in volle coronacrisis! Helaas kwam er geen groot feest aan te pas, maar het was wel een mooie en emotionele dag: “Een ongelooflijk mooi moment dat mij ongelooflijk heeft geraakt en heel veel energie gegeven! En er kunnen staan, met fierheid!”

Tot slot geeft De Feyter nog enkele wijze woorden mee aan collega-ondernemers: “Blijf dichtbij jezelf, luister naar je intuïtie, en vooral: don’t take yourself too seriously! Ik wil dat ook wel terug meer proberen doen. Dat hoort bij volwassen worden zeker? Maar eigenlijk is dat jammer! Het is allemaal niet zo belangrijk en zo dramatisch als we denken. Breng het plezier er vooral heel erg in. Blijf bij waar je echt voor doet, doe het met goesting en dan komt alles goed!”

Benieuwd naar wat Jozefien De Feyter nog meer te vertellen heeft?

Beluister of bekijk dan hier de volledige podcast.

Gerelateerde blogposts

Ontvang maandelijks inzichten over de uitdagingen van ondernemers