Connexi Podcast: De drie belangrijkste kantelmomenten van Dimitri Oosterlynck

June 28, 2021

Dimitri Oosterlynck: “Ik zocht hopeloos in één richting en zag eigenlijk niet de parel aan de andere kant: het succesrecept van Gimber. Ik merkte dat meer en meer mensen die culturele druk voelden om te moéten drinken, en ik dus niet de enige was die naar een alternatief zocht.”

Dimitri Oosterlynck, CEO van Gimber, kan door heel veel dingen in het leven geboeid worden, gember bijvoorbeeld. Zo werd een banaal gebeuren in Frankrijk het startschot van zijn succesverhaal. Het recept van het bekende alcoholvrije gemberconcentraat lag maan-den-lang te blinken in zijn keuken. Toen de oplossing voor zijn gezondheidsprobleem ook de oplossing voor zijn financieel probleem bleek te zijn, nam hij een groot risico. Met zijn laatste centen investeerde hij in 25 flessen Gimber. Zo kwam hij uiteindelijk in een positieve spiraal terecht. Hij is altijd blijven geloven dat het goedkomt, en daar proosten we maar al te graag op!

Doorheen de jaren is Oosterlynck geëvolueerd van zelfstandige naar CEO, een draai van 180 graden. In zijn eerste bedrijf Hooox werkte hij operationeel en deed hij veel aan micromanagement. Hij werkte dag en nacht, en dat ten koste van zijn gezondheid. Nu wil hij écht zijn rol als CEO opnemen en slim werken. Hij heeft grootste plannen met Gimber: “Voor mij is vooral de weg ernaartoe superbelangrijk, en dus niet enkel de uitkomst. Wat we nu beleven, daar geniet ik enorm van.” Dit zijn de drie kantelmomenten die hem gemaakt heeft tot de ondernemer die hij vandaag is:

1. De kracht van feedback

Oosterlynck katapulteert ons 25 jaar terug in de tijd. Op de universiteit had hij net een heel mooi project afgewerkt met een groepje medestudenten. Toen kwam één van zijn medestudenten naar hem toe met de volgende boodschap: “Dimi, ik moet jou eigenlijk iets zeggen: jij kijkt mensen nooit in de ogen als je iemand aanspreekt. Dat komt zeer hautain over.” Hij was stomverbaasd. “Sindsdien is dat iets wat mij bijna dagelijks bezighoudt. Mijn medestudente had mij een prachtcadeau gegeven door mij dat te durven zeggen. Ik gebruik dit verhaal dikwijls als voorbeeld bij mijn eigen medewerkers.” Hij is ervan overtuigd dat feedback de fuel van succesvolle ondernemingen is. “Feedback werkt als een accelerator, want zo zijn problemen snel van de baan.”

“Sindsdien is dat iets wat mij bijna dagelijks bezighoudt. Mijn medestudente had mij een prachtcadeau gegeven door mij dat te durven zeggen. Ik gebruik dit verhaal dikwijls als voorbeeld bij mijn eigen medewerkers.”

Feedback is belangrijk, omdat medewerkers belangrijk zijn. “Je weet nooit wie het magisch idee zal hebben.” Als animator haalt Oostelynck graag het voorbeeld van Walt Disney aan: “Walts team gaat voor de allereerste keer een langspeeltekenfilm maken, Sneeuwwitje. Om ideeën te verzamelen, deed hij het volgende voorstel aan zijn team: ‘One dollar for every good idea’. Op een bepaald moment is zelfs de technieker met een idee op de proppen gekomen: dwerg Bloosje laat op een bepaald moment ‘zijn propere handen’ achter zijn baard zien. (lacht) Hiermee wil ik eigenlijk gewoon aantonen dat we het potentieel van onze mensen zwaar onderschatten.” Zo heeft Oosterlynck onlangs ontdekt dat één van zijn medewerkers Koreaans spreekt. “Dat was een verrassend maar vooral handig weetje, want Zuid-Korea is één van de landen waar we bijzonder goed scoren.”

2. De menselijke veerkracht

Dimitri Oosterlynck van Gimber

Oosterlynck heeft een heel donkere periode achter de rug: een slechte gezondheid, financieel in het rood, mentaal uitgeblust … Het smeulend vuur in de houtkachel van zijn atelier hielp hem om positief te blijven: “Telkens als ik ’s morgens binnenkwam in mijn atelier, was het daar vrieskoud. Wanneer ik mijn houtkachel opende, lag er altijd nog wat gloeiend houtskool van de dag ervoor. Ik maakte er een spelletje van om vandaaruit opnieuw een hele dag vuur te hebben. Als je heel nauwkeurig te werk gaat, dan is het vuur plotseling vertrokken.” Het spelletje deed hem iets inzien: “Als dat zo gaat met vuur, dan gaat dat waarschijnlijk zo met veel dingen in het leven. Iedereen heeft bijvoorbeeld al planten gered die helemaal verdord waren, mist de nodige zorg natuurlijk.” Die gedachte hielp hem om in zichzelf te blijven geloven. “Ik moest gewoon dat smeulend vuur vinden en dat nauwkeurig transformeren tot een bloedhete kachel.”

“Ik moest gewoon dat smeulend vuur vinden en dat nauwkeurig transformeren tot een bloedhete kachel.”

Voor Oosterlynck was dat smeulend vuur een glimlach en een welgemeende dankjewel. “Wanneer we vroeger een animatie stuurden naar een televisiezender kregen we enkel een mailtje met de boodschap dat het bestand goed was aangekomen. Niks meer, niks minder.” Toen Oosterlynck brownies had gemaakt voor de klanten van Mamuli, de vroegere concept store van zijn vrouw, kreeg hij een glimlach en een welgemeende dankjewel. “Dat klinkt raar, maar dat heeft bij mij echt iets wakker geschud. Een paar weken later besefte ik dat dat met Gimber net hetzelfde was: mensen waren daar zó enthousiast over, zelfs al kregen ze dat in een oude Spa-fles.” Dat zorgde ervoor dat hij in een positieve spiraal terechtkwam.

3.Krachtige gember

Jarenlang zocht Oosterlynck naar iets wat het alcoholmoment kon vervangen. Het was uiteindelijk zijn vrouw die hem een voorzet gaf: “Mijn vrouw kwam terug van een marktje in Frankrijk met versgeperste gember. Vanaf het moment dat ik dat proefde, had ik een aha-erlebnis. Gember was het basisingrediënt waar ik zo lang naar zocht. Het zou zo alcohol kunnen zijn.” Oosterlynck raakte volledig in de ban van gember en zocht maandenlang naar een succesrecept. “We gebruikten het finale recept voor onze eigen consumptie. Het was eigenlijk totaal niet de bedoeling om dat op de markt te brengen. (lacht) Ik zocht gewoon iets voor mezelf.”

“We gebruikten het finale recept voor onze eigen consumptie. Het was eigenlijk totaal niet de bedoeling om dat op de markt te brengen. (lacht) Ik zocht gewoon iets voor mezelf.”

Dimiti Oosterlynck van Gimber

Op datzelfde moment zat Oosterlynck in de knoop met zijn animatiebedrijf dat niet meer draaide. “Ik zocht hopeloos in één richting en zag eigenlijk niet de parel aan de andere kant: het succesrecept van Gimber. Ik merkte dat meer en meer mensen die culturele druk voelden om te moéten drinken, en ik dus niet de enige was die naar een alternatief zocht.” Begin 2018 waagde Oosterlynck zijn kans: met zijn laatste € 270 investeerde hij in 25 flessen Gimber. Die eerste flessen belandden in Mamuli, de vroegere concept store van zijn vrouw. Daar verkocht ze alles, behalve eten en drank. Een goede zet, achteraf gezien: “Ik wist dat ik geen schijn van kans maakte in de traditionele drankensector. In de concept store van mijn vrouw had ik klanten die openstonden voor een drankje als Gimber en – nog belangrijker –nul concurrentie! (lacht)Eind goed, al goed!

Tot slot geeft Oosterlynck nog enkele wijze woorden mee aan collega-ondernemers: “Als ik één iets kan meegeven, dan is het wel het volgende: investeer in je gezondheidskapitaal. Dat is zonder twijfel een goeie zet. Neem tijd voor zowel je lichaam als je mentale gezondheid. Het klinkt cliché, maar het heeft een geheel ander mens van mij gemaakt: hetgeen ik eet, hetgeen ik drink, de mate waarin ik beweeg … Het zorgt ervoor dat je fysiek heel scherp en mentaal krachtig bent. Als er zware tegenslagen komen, dan kan je vertragen om de juiste beslissing te nemen. Onderschat de kracht van je lichaam niet. Als ik terugblik op hoe ik ooit begonnen ben, dan denk ik dat dat een veelvoorkomend probleem is bij jonge ondernemers. Je denkt dat je moet lopen om snel te gaan, maar dat is echt niet waar. Integendeel!”

Benieuwd naar wat Dimitri Oosterlynck nog meer te vertellen heeft? Beluister de podcast via Spotify.

Of bekijk hier de volledige podcast.

Gerelateerde blogposts

Ontvang maandelijks inzichten over de uitdagingen van ondernemers