You have to love pain to be an entrepreneur

June 6, 2017

Enkele weken geleden was ik aanwezig op een event van BelCham in Hasselt rond The American Dream in Modern Era. Hiermee wil BelCham, met Bieke Claes als drijvende kracht, Belgische bedrijven een stap dichter brengen bij hun droom om te ondernemen of te groeien in de US. 

In de voormiddag was er een heel enthousiaste sessie van Joseph Jaffe, een Zuid-Afrikaanse Amerikaan. Hij is oprichter van Evol8tion waarmee hij startups met grote bedrijven wil connecteren. Hij gelooft in Z.E.R.O, wat betekent dat je in een ideale wereld geen enkele eurocent uitgeeft aan marketing budget. "Don't pay for attention, PAY attention" was zijn zeer toepasselijke oneliner.

Ik wil je zijn meest inspirerende quotes niet onthouden:

  • You have to love pain to be an entrepreneur

         Hou rekening met tegenslag, verlies en ontgoocheling.

  • Keep repeating your message

         Blijf je persoonlijke en professionele missie herhalen.


  • Chance takes longer than you think


        Geduld hebben is belangrijk. Verwacht geen wonderen op korte termijn.

De spreekster die mij het meest is bijgebleven, is Alexandra Stanton. Ze is CEO van Empire Global Ventures in New York. Ze was één van de deelnemers van het panelgesprek die het meest inhoud gaf aan het thema. Haar statement “the difference between a dream and a goal is commitment” vatte perfect samen wat haar persoonlijke missie is.

Na het panelgesprek stapte ik naar toe om haar te bedanken voor de inspirerende inzichten. Ik wou meer te weten komen over haar bedrijf en hoe ze Belgische bedrijven kon helpen. Ik was heel blij dat ze tijd wou vrijmaken om enkele weken later in New York af te spreken.

We ontmoeten elkaar op een regenachtige maandagmorgen voor een ontbijt, vlakbij haar kantoor downtown Manhattan. Ze opende het gesprek met het feit dat er heel wat bedrijven zijn die het verlangen hebben om naar de US te komen. Ze krijgt wekelijks telefoons van ondernemers met ambitie. Hoe schat ze in of ze hen kan helpen? "Het eerste wat ik doe is even horen hoe het gaat met het bedrijf. Ze nemen mij mee voor een “walk through the company”.

"Bouw jij een huis met of zonder architect?" Alexandra Stanton

“Het is fantastisch om te horen dat er heel wat bedrijven zijn die ambitie hebben. Wat er meestal ontbreekt is een plan. Er is een groot verschil tussen een huis bouwen mét en zonder architect. Wij willen helpen om de architect te zijn. En niet alleen om het plan te tekenen maar ook om het uit te voeren. Een derde van onze klanten zijn buitenlandse bedrijven die willen groeien in de US, Europa en China.”

Belgische bescheidenheid

Op de vraag waarom ze haar bedrijf heeft opgericht, moet ze niet al te lang nadenken. “Ik ben 6 jaar geleden het bedrijf gestart met mijn man. We vonden geen enkel bedrijf dat deed wat wij wilden doen. We zagen heel wat bedrijven die het plan bedenken om te groeien maar daarna de klanten aan hun lot overlaten. Wij bieden het volledige spectrum: een strategie uitdenken, implementeren, introducties doen bij mogelijke klanten, onderhandelingen met potentiële klanten en deals afsluiten. We gaan mee naar elke meeting en vliegen zelfs mee tot in China.”

Wanneer het ging over de Belgische bescheidenheid, vatte ze het mooi samen. "Als je een business wil opstarten in buitenland, moet je assertief zijn en durven vragen stellen. Niemand zal je zomaar iets cadeau geven. Daarnaast is het zo belangrijk om te spreken over wat je bang maakt. Dan pas kunnen anderen jou helpen." 

 

Alexandra was één van inspirators tijdens de Inspiration Tour in New York van 18 tot 23 september 2017. 

Bekijk hier wie er nog op het programma staat.

Heb je vragen?

Stel ze dan hieronder. Wij reageren altijd.

Vond je dit een interessant artikel?

Dan vinden wij het super als je het wilt delen via de onderstaande share buttons. Onze dank (en dat van de lezer) is groot!

Gerelateerde blogposts

Join the community en connecteer met collega-ondernemers