Waarom de CEO van Carglass investeert in zijn medewerkers

March 14, 2019

Carglass staat in België algemeen bekend als een uitstekende werkgever en heeft daarvoor zelfs verschillende awards gekregen. Tien jaar op rij mocht het bedrijf zich tot de top tien van de beste werkgevers in België rekenen en Carglass kreeg als een van de allereerste Belgische bedrijven een gouden ‘Investors in People’-erkenning.

Heb je eens volgende vraag gesteld aan jouw medewerkers: 

      Waarom werk je bij ons? 

      Waarom sta je elke dag op om het beste van jezelf te geven?

Want misschien kunnen ze ergens anders wellicht meer verdienen of een mooiere bedrijfswagen kunnen krijgen...

Deze vraag stellen zorgt voor verrassende antwoorden. Het is een goeie graadmeter om te weten hoe tevreden jouw medewerkers zijn. Meer en meer bedrijven investeren oprecht in tevreden medewerkers. Ze geloven heel hard in de emotionele verbondenheid met het bedrijf. Die wordt in grote mate bepaald door het werkklimaat en het plezier dat de werknemers ervaren. Daarom willen ze niet willen vertrekken. Ook niet voor een hoger loon bij een concurrent.

Carglass is een bedrijf dat heel hoog scoort op de algemene medewerkerstevredenheid (tot 98%). Dit kan enkel door een consistente en consequente focus op excellente tevredenheid van medewerkers. Een bijkomend positief neveneffect is dat de klantentevredenheid hier ook van profiteert. 

Afbeeldingsresultaat voor carglass nieuw kantoor

Groei door tevreden medewerkers

Goed was niet goed genoeg voor Carglass. Ze wilden evolueren naar uiterst tevreden medewerkers én klanten. Het ging zelfs zo ver dat het businessplan hierop werd afgestemd. Dit heeft geleid tot enorme groei: groei van de organisatie, het aantal klanten, de omzet en de winst. Hoe zorg je nu voor voor uiterst tevreden medewerkers? 

"Ik wil oprecht weten waar mijn medewerkers energie van krijgen" Guido De Paepe, CEO Carglass

Guido De Paepe ziet het in kaart brengen van wat zijn medewerkers energie geeft, als zijn belangrijkste taak als CEO. Echte zorg vanuit het hart bieden is één van zijn prioriteiten. Een voorbeeld daarvan is dat ze werken bijvoorbeeld een praatcafé, een soort van roadshow waarbij het management in een informele atmosfeer peilt naar wat er leeft. Daarnaast hebben is er ook een feedbackcultuur op alle niveaus. "We zijn zeer sterk in het bevragen van onze klanten én medewerkers. De feedback van onze klanten gaat altijd rechtstreeks naar de betrokken medewerkers. Ook de negatieve commentaren. Dat laat hen toe om te leren uit hun fouten en continu te verbeteren. De positieve feedback is dan weer een extra erkenning voor hun inspanningen."

Leiderschapsstijl

Een leiderschapsstijl waarbij je oprecht geïnteresseerd bent in de drijfveren van je medewerkers heeft dus een grote impact. Dit zal bepalen hoe sterk je medewerkers emotioneel verbonden zijn met je bedrijf.

Wil je meer weten over:

  • hoe je open feedbackcultuur creëert
  • wat het betekent om de klant écht centraal te zetten
  • hoe gelukkige medewerkers het resultaat kan zijn van jouw leiderschapsstijl

Dat kan!

Je krijgt als bedrijfsleider de unieke kans om heel persoonlijk in gesprek te gaan Guido De Paepe over deze topics. De sessie is volledig gebaseerd op de vragen van de deelnemers. Op voorhand worden al jouw vragen of uitdagingen verzameld zodat we die heel concreet kunnen bespreken tijdens de Meet-in.

Bekijk hier alle praktische info om in te schrijven.

Afbeeldingsresultaat voor carglass guido de paepe

Heb je vragen?

Stel ze dan hieronder. Wij reageren altijd.

Vond je dit een interessant artikel?

Dan vinden wij het super als je het wilt delen via de onderstaande share buttons. Onze dank (en dat van de lezer) is groot!

Gerelateerde blogposts

Join the community en connecteer met collega-ondernemers