Jelle Van De Velde: “We hebben eerst gekozen voor kwalitatieve groei in plaats van geld op te halen.”

Het verkeer rond Gent verloopt vlotjes en de inspiration tour landt dan ook alweer ruim op tijd in het zonnige Drongen. Niet direct Silicon Valley zou je zeggen, maar die indruk verdwijnt heel snel als Jelle Van De Velde zijn uiteenzetting start met een primeur. Een primeur waar we verder niets over mogen zeggen, bloggen of tweeten.

Jelle brengt zijn persoonlijke ervaringen en zoals elk goed startup verhaal begint dat in een … garage. Met dat verschil dat het hier gaat om de nachtsluis van een auto dealership, de ambitie was meteen duidelijk. We noteren alvast dat Jelle en zijn co-founder er na hun initieel succes niet voor kozen om snel te groeien op basis van VC geld, maar te gaan voor een wat tragere kwalitatieve groei. Maar op een dag moet je als ondernemer toch op zoek naar fondsen om je groei te financieren. De banken stonden klaar om die fondsen te leveren maar toch koos Jelle ervoor om in zee te gaan met de wereldspeler in speelkaarten Cartamundi. Een succesvol bedrijf dat de dreiging van digitale media en vooral de komst tablet computers terecht goed inschatte en op zoek was naar een ingang in de wereld van digitale interactie.

Sinds de overname gaat het bedrijf door het leven als Cartamundi digital en werken ze aan mix tussen de fysieke en digitale wereld, waar speelkaarten steeds een belangrijke rol spelen. Door de digitale connectie krijgen allerhande kaarten een extra dimensie en wordt spelen een veel rijkere ervaring.

De uitdaging van het digitaal team blijft wel om bij Cartamundi, een bedrijf dat historisch prat ging op mooie gebouwen en grote fabrieken, het technologie en innovatie denken te stimuleren.

Voor we naar Sint-Niklaas vertrekken naar Schoenen Torfs kreeg iedereen een goodie bag mee, we kijken al uit naar Tourleader Bert die vanavond gegarandeerd de show zal stelen bij een spelletje “Music Battle”.

IMG_1455

Geschreven door: Bert Van Wassenhoven

Heb je vragen?

Stel ze dan hieronder. Wij reageren altijd.

Vond je dit een interessant artikel?

Dan vinden wij het super als je het wilt delen via de onderstaande share buttons. Onze dank (en dat van de lezer) is groot!

Gerelateerde blogposts

Join the community en connecteer met collega-ondernemers