Tegelijk bang en nieuwsgierig... New York: here we come

March 20, 2017

Mathieu Lanssens is een Gentse ondernemer die 5 jaar geleden Invisible Puppy oprichtte. Recent besliste hij om zijn 2 passies, ondernemerschap en New York, te combineren. Hij startte met Fifteen24 en stak de grote plas over. 

Jaja, het is zover. Sinds maart 2017 ben ik gestart met een nieuw marketing agency op in New York. Met Fifteen24 gaan we Belgische bedrijven helpen bij het verkennen van hun business potentieel in de Verenigde Staten.

“Eindelijk!” of “Ja, het moest er toch eens van komen zeker?”, hoor ik je denken. Inderdaad. Het is geen geheim dat ik gepassioneerd ben door New York en ik al lang de ambitie koester om er een agency uit te bouwen.

“Back to the startup life? Zot.”

Ja een beetje wel. Nu ja, ik heb ondertussen wel wat ervaring opgedaan in het opstarten en uitbouwen van een bedrijf. Invisible Puppy draait op volle toeren, geeft eten aan 15 dolenthousiaste Puppies en heeft een hele mooie toekomst voor zich liggen.

Ga je dan weg bij Invisible Puppy?

Ja, de komende maanden doe ik geleidelijk aan de overstap naar Fifteen24. Het is (ik geef het toe) een beetje met pijn in het hart dat ik mijn geesteskind na al die jaren verlaat. Maar dat is normaal zeker? Invisible Puppy is de voorbije 4,5 jaren dan ook een groot deel mijn leven geweest. Ik heb er mijn hart en ziel in gestoken en ik ben ontzettend fier op wat we gerealiseerd hebben. Ik heb er alle vertrouwen in dat Invisible Puppy, met Antony en Tom aan het roer en een groep gepassioneerde en getalenteerde marketeers, alle troeven in huis heeft om de komende jaren verder uit te groeien tot dé referentie in de markt.

Een actieve samenwerking tussen Fifteen24 en Invisible Puppy staat trouwens in de sterren geschreven.

"Een beetje bang maar ontzettend nieuwsgierig" 

En wat ga je daar nu precies gaan doen in de VS?

Vele ondernemers hebben de ambitie om met hun bedrijf of product de Amerikaanse markt te veroveren, maar gaan niet meteen de stap zetten vanwege de hoge kost, het risico, het onbekende… het klinkt allemaal een “ver-van-mijn-bed-show”.

Wat als je nu gedurende zes tot twaalf maanden (of langer) digitale marketing kan inzetten als prospectie middel? Om jouw bedrijf of product lokaal te lanceren, merkbekendheid te genereren, marktpotentieel te verkennen, waardevolle product feedback en marktinzichten te verkrijgen en je eerste prospecten en klanten te verwerven? Met andere woorden; proefdraaien vooraleer je je hele inboedel moet verhuizen of een pak geld moet investeren zonder te weten of je wel klaar bent voor de US.

Dàt gaan we met Fifteen24 doen. Belgische ondernemers helpen bij hun eerste stappen op de Amerikaanse markt.

En ga je alleen?

Nee. Ik heb het geluk dat mijn vriendin zo zot is om mee in dit avontuur te stappen :-) Florence gaat voor Fifteen24 werken. Haar enthousiasme en ambitie motiveren mij nòg meer om van dit nieuw avontuur een succes te maken.

Een nieuw hoofdstuk. 

Een beetje bang.

Maar ook ontzettend nieuwsgierig naar dit groot avontuur.

En zoals Frank Sinatra het zo mooi verwoordt:

Mathieu was één van de inspirators tijdens de Inspiration Tour in New York van 18 tot 23 september 2017.

Hier kan je bekijken wie er nog allemaal op het programma stond.

Heb je vragen?

Stel ze dan hieronder. Wij reageren altijd.

Vond je dit een interessant artikel?

Dan vinden wij het super als je het wilt delen via de onderstaande share buttons. Onze dank (en dat van de lezer) is groot!

Gerelateerde blogposts

Join the community en connecteer met collega-ondernemers