Wat als het ondernemerslicht plots uitgaat?

July 25, 2019

An Hulsmans richtte in 2010, in volle crisistijd, Pic Nic Del Mundo op, een cateringbedrijf gespecialiseerd in wereldkeuken. In 2014 kwam Foodnotes erbij, een cateringbedrijf gespecialiseerd in een verfijnde catering voor grootschalige evenementen. In 2016 verliet An het bedrijf omdat beide vennoten het niet eens geraakten over de richting en de snelheid van groei van beide brands. An wilde het bedrijf graag zelf overnemen maar was toen hoogzwanger van haar derde kindje. Dus dat bleek al snel een onhaalbare kaart. Scheiden doet lijden... Daarna volgde een periode van twijfel en jezelf terug uitvinden. Je bent jaren ondernemer geweest, je hebt geleefd voor dat bedrijf en plots valt alles ineens weg. Ik vroeg mezelf af: wie ben ik? wat wil ik? wat kan ik?

Ik zat vol twijfels en moest mezelf heruitvinden: wie ben ik? wat wil ik? wat kan ik?

Daarna ging ze aan de slag bij Netwerk Ondernemen als regiomanager Oost-en West Vlaanderen.

"Als ik zelf niet kon ondernemen, wou ik andere ondernemers graag helpen met het realiseren van hun ondernemersplannen. Naast Netwerk Ondernemen, was ik ook bezig met een nieuwe startup, WineSense. WineSense ontwikkelt slimme wijn CRM-software die wijnhandelaars helpt om een beter inzicht te krijgen in de smaakvoorkeuren van hun klanten en om altijd en overal een professioneel klantenservice aan te bieden door middel van persoonlijke maar volledig geautomatiseerde wijnaanbevelingen."

 

Maar in november 2018 ging het licht uit... Een totale burn-out.

      Hoe is het zover gekomen?

       Wat doe je als je beseft dat het zover is?

       Wat heeft An hieruit geleerd?

An heeft op donderdag 5 september tijdens een interview heel openhartig komen vertellen over deze intense periode tijdens de Community Meet-in.  

Wil je er ook eens bij zijn tijdens een volgende editie? Bekijk hier de kalender.

Gerelateerde blogposts

Ontvang maandelijks inzichten over de uitdagingen van ondernemers