Pieterjan Bouten over ondernemen.

Geschreven door Bert Van Wassenhove tijdens de Inspiration Tour van 6-8 mei 2015

We sluiten onze driedaagse inspiration tour af waar we begonnen zijn, in Gent. Het is een van de succesvolste startups in België: Showpad. Pieterjan Bouten ontvangt ons met een brede glimlach in hun nieuwe kantoren.

showpad

Natuurlijk gebruikt Pieterjan showpad om zijn verhaal visueel te ondersteunen en zo krijgen we meteen een beeld van hoe je de productiviteit van je verkoop en efficiëntie van je marketing met content kan optimaliseren. Met kantoren in Gent, San Francisco en nu ook in Londen verovert Showpad stilaan de wereld en telt het de grootste merken onze onder haar klanten. Momenteel gebruiken meer dan 70 000 sales mensen showpad elke dag.Ondernemerschap is voor Pieterjan vooral dingen doen en de overlevingsreflex die ons ‘lizzard brain’ ons aanmeet negeren. Verder konden we het de voorbije dagen nog een aantal horen en ervaren, succesvol ondernemen gaat over een mix van PASSION & EXECUTION.

Passion:

– In het team: Je wil alleen werken met mensen die passen in het team en de passie delen (de No Asshole Policy)

– Product: Het is cruciaal om een product op de markt te brengen dat waarde creeërt en een echt probleem van de klant oplost.

– Customers: Als ondernemer is het fantastisch om een avond door te brengen met klanten en te horen hoe ze je oplossing gebruiken.

Execution:

Alle goede ideeën zijn al eens bedacht, de sleutel is de uitvoering.Pieterjan heeft een duidelijk beeld op de sterkten en zwakten van België. Die sterkten zijn er duidelijk wel, en niet de minste. Het grootste nadeel is dat wij niet opgroeien in een ondernemende cultuur, van onderwijs tot de gemeenschap in de breedste zin. Het beste nieuws is dat er heel wat beweegt in België op dit vlak.

Lessons learned:

– There’s no subsitute for hard work!

– Believing is important, it becomes a self-fulfiilling prophecy.

– Luck is when opportunity meets preparation

– Attitude

showpad-2

Heb je vragen?

Stel ze dan hieronder. Wij reageren altijd.

Vond je dit een interessant artikel?

Dan vinden wij het super als je het wilt delen via de onderstaande share buttons. Onze dank (en dat van de lezer) is groot!

Gerelateerde blogposts

Join the community en connecteer met collega-ondernemers