Pieterjan Bouten over ondernemen.

Verslag van de inspiratiesessie met Pieterjan Bouten (CEO Showpad) tijdens de allereerste editie van de Inspiration Tour (6-8 mei 2015)

We sluiten onze driedaagse Inspiration Tour af waar we begonnen zijn, in Gent. Bij één van de meest succesvolle startups in België: Showpad. Pieterjan Bouten ontvangt ons met een brede glimlach in hun nieuwe kantoren.

Uiteraard maakt Pieterjan gebruik van Showpad om zijn verhaal visueel te ondersteunen. Zo krijgen we meteen een beeld van hoe je de productiviteit van je verkoop en efficiëntie van je marketing met content kan optimaliseren. Met kantoren in Gent, San Francisco en nu ook in Londen verovert Showpad stilaan de wereld en telt het de grootste merken onze onder haar klanten. Momenteel gebruiken meer dan 70 000 sales mensen Showpad elke dag.

Ondernemerschap is voor Pieterjan vooral "dingen dòen". Succesvol ondernemen gaat over een mix van PASSION & EXECUTION.

Passion:

– In het team: Je wil alleen werken met mensen die passen in het team en de passie delen (de No Asshole Policy)

– Product: Het is cruciaal om een product op de markt te brengen dat waarde creëert en een echt probleem van de klant oplost.

– Customers: Als ondernemer is het fantastisch om een avond door te brengen met klanten en te horen hoe ze je oplossing gebruiken.

Execution:

Alle goede ideeën zijn al eens bedacht, de sleutel is de uitvoering. Pieterjan heeft een duidelijk beeld op de sterkten en zwakten van België. Die sterkten zijn er duidelijk wel, en niet de minste. Het grootste nadeel is dat wij niet opgroeien in een ondernemende cultuur, van onderwijs tot de gemeenschap in de breedste zin. Het beste nieuws is dat er heel wat beweegt in België op dit vlak.

Lessons learned:

– There’s no subsitute for hard work!

– Believing is important, it becomes a self-fulfiilling prophecy.

– Luck is when opportunity meets preparation

– Attitude

Geschreven door Bert Van Wassenhove

We geloven dat ondernemers heel wat kunnen leren van ervaren bedrijfsleiders die hun kennis willen delen. Daarom organiseren we enkele keren per jaar Meet-in(g) the CEO, een interactief concept waarbij je heel persoonlijk jouw vragen mag stellen aan een CEO. Van harte welkom! Bekijk hier de kalender.

Heb je vragen?

Stel ze dan hieronder. Wij reageren altijd.

Vond je dit een interessant artikel?

Dan vinden wij het super als je het wilt delen via de onderstaande share buttons. Onze dank (en dat van de lezer) is groot!

Gerelateerde blogposts

Ontvang maandelijks inzichten over de uitdagingen van ondernemers