Vijf op een rij: een blik in het leven van Bert Vandebuerie

August 29, 2019

Verschenen op Bloovi

Topondernemers zijn hot in België. Ze schitteren in diverse televisieprogramma's, komen uitgebreid aan het woord in kranten en tijdschriften, en worden door start-up ondernemers aanbeden als waren het rockgoden. Maar vaak laten deze vertrouwde sterren aan het ondernemersfirmament ons niet zo makkelijk toe in hun persoonlijke leefwereld, hebben we geen flauw benul van wat ze in hun vrije tijd doen, wat hun favoriete boek is en aan welke hobby ze graag geld spenderen. Je komt het allemaal te weten in onze nieuwe wekelijkse rubriek ‘vijf op een rij’. Deze week: Bert Vandebuerie, founder van Connexi dat een community is van ondernemers die uitdagingen met elkaar delen via interactieve en actiegerichte concepten.

Hoe kan je naast je drukke ondernemersbestaan het best ontspannen?

Ik probeer vooral ontspanning te vinden in kleine dingen: 's morgens gaan lopen, een inspirerend ondernemersverhaal lezen, een goed gesprek met een vriend, op uitstap met mijn vrouw en kinderen.”

Waaraan geef je graag geld uit?

“Vooral aan belevingen zoals een gezellig etentje in een no-nonsense restaurant met een vriendelijke bediening of een 4-daags zomerfestival. Ook city trips en reizen helpen mij om mentaal te deconnecteren, om even uit de dagelijkse drukte te ontsnappen. Aangezien ik elke dag wil bijleren, gaat er wel wat budget naar boeken en opleidingen.”

Welk recent boek kan je iedereen aanraden? Waarom?

“Een minder bekend boek maar absolute aanrader voor elke ondernemer: De Kei van Bart Goethals. Geen managementboek maar het verhaal van een bedrijfsleider die 7 dagen uit zijn bedrijf wordt gehaald om zichzelf én zijn bedrijf in vraag te stellen. Het thema ligt volledig in de lijn met waar ik elke dag mee bezig mag zijn. Daarnaast ken ik Bart ook zeer goed. Hij is al enkele jaren een enorme inspiratiebron voor mij.”

Wie tip jij als een beloftevolle start-up waar we de komende jaren nog veel zullen van horen?

“Ik spreek liever over de mensen áchter de start-up dan over de start-up zelf. Matthias Browaeys heb ik leren kennen als student-ondernemer. Hij vertelde mij toen hoe moeilijk het was met WinWinner om als jonge kerel het vertrouwen te winnen van gevestigde ondernemers. Doorzetten loont altijd... Het vinden van zijn co-founder Aelbrecht Van Damme heeft een enorme boost gegeven.

“Als je ziet welk parcours ze nu hebben afgelegd, daar heb ik veel bewondering voor: gestaag en stap voor stap groeien, de juiste mensen aan boord halen (oa. Kasper Vancoppenolle en Nic De Ruyver) en ondernemers (financieel) matchen. Dit alles met een ideale mix van jeugdig enthousiasme, passie en oprecht optimisme om bedrijven vooruit te helpen.”

Op welke realisatie ben je zelf het meest trots?

Op het feit dat ik in 2015 mijn gouden kooi heb durven verlaten. Ik heb alle financiële zekerheid van een vaste job opgegeven om elke dag te kunnen doen waar ik ongelofelijk veel energie van krijg: bruggen bouwen en ondernemers verbinden. Een eigen bedrijf opstarten is geen walk in the park, maar ik heb er nog geen seconde spijt van gehad.”

“Het is elke dag keihard 'werken' maar de voldoening, het feit dat ik mezelf écht leer kennen én aan iets bouwen op lange termijn is onbetaalbaar. Ik ontmoet elke dag inspirerende mensen die me doen beseffen dat ik de boeiendste job ter wereld heb.”

Gerelateerde blogposts

Ontvang maandelijks inzichten over de uitdagingen van ondernemers